Türkiye Bankalar Birliği

30 Ocak 2010 Cumartesi

Türkiye Bankalar Birliği;nin verilerine göre Türkiye;de Temmuz-Eylül 2009 döneminde faaliyet gösteren banka sayısı 49. Bunlardan 32;si mevduat bankası, 13;ü kalkınma ve yatırım bankası ve 4;ü de katılım bankası.
2009 yılının üçüncü çeyreğinde mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı son bir yılda 351, Ekim-Aralık 2008 dönemine göre ise 105 artarak 8.895;e ulaştı. Toplam çalışan sayısı ise 170.761. Satış ve pazarlama kadroları artacak
-Sunduğu kariyer ve gelişim olanaklarıyla her dönem yıldızı parlayan bir sektör olan bankacılıkta, bu yıl alımlar şube açılışlarına paralel olarak en çok satış, pazarlama ve operasyon kadrolarında olacak.
-Yapı Kredi İnsan Kaynakları;ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu satış ve kontrol/teftiş fonksiyonlarının gündemdeki yerini koruyacağını, şube açılışlarının hız kestiği bu dönemde gelecek yıllara yatırım amaçlı "Yönetici Adayı" programlarının gündemde üst sıralarda yer alacağını söylüyor. Turkish Bank yetkilileri ise 2010 yılında bankacılık sektörünün azalan karlılığını kredileri arttırarak muhafaza etmeye çalışacağından, bu yıl ticari, işletme bankacılığı ve bireysel pazarlama personel ihtiyacının artacağı, bu alanların ön plana çıkacağı görüşünde.

0 Yorum Var Türkiye Bankalar Birliği

Yorum Gönder